DVDW Advocaten

FIFA Transfer Matching System wel effectief?

donderdag 10 november 2011: Publicatie,Arbeidsrecht

Sinds 1 oktober 2010 dient elke internationale transfer van een minderjarige voetbalspeler ter goedkeuring te worden voorgelegd aan een derde partij, een hiervoor speciaal opgerichte FIFA Sub Committee, alvorens de transfer doorgang kan vinden. Dit systeem is in het leven geroepen ter bescherming van minderjarige voetbalspelers. Het wordt clubs hierdoor moeilijker gemaakt de FIFA-regeling ten aanzien van minderjarigen te omzeilen. Het is echter maar de vraag of hiermee de meest kwetsbare groep minderjarige voetbalspelers wel daadwerkelijk wordt beschermd.

Publicatie van Rob Simons, Arbeids- en Medezeggenschapsrecht.

Het gehele artikel 'FIFA Transfer Matching System wel effectief?' is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Sport & Recht, oktober 2011-3, pag. 100 - 102.

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht zijn niet (meer) mogelijk.

Evenementen

Actueel

Ons laatste nieuws

Print deze pagina