DVDW Advocaten

Samenwerking DVDW en Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies

maandag 6 juni 2011: Nieuws

DVDW Advocaten heeft een samenwerkingsverband met het Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI). Het ICGI is verbonden aan de Rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht en doet wetenschappelijk onderzoek naar ondernemingen en de regels en wetgevingen waarmee zij te maken hebben in relatie met de steeds veranderende omgeving. De combinatie van de eigen expertise van DVDW Advocaten met het wetenschappelijk karakter van ICGI resulteert in een nog betere dienstverlening aan opdrachtgevers. Tegelijkertijd biedt deze samenwerking een uitstekende mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de juridische wetenschap.

 

Delen van kennis als uitgangspunt

Theo Hanssen, partner bij DVDW Advocaten: "De samenwerking met ICGI past in onze strategie om uit te blinken op het gebied van ondernemingsrecht. Wij willen onze opdrachtgevers hoogwaardige dienstverlening in het ondernemingsrecht bieden. En investeren daarom continue in de kennis en vaardigheden van onze medewerkers en het begrijpen van de dagelijkse praktijk van onze cliënten en de juridische dillema's waarmee zij te maken hebben. De samenwerking met ICGI, met het delen van kennis als uitgangspunt, is hier een uitstekend voorbeeld van."

 

Wetenschappelijk onderzoek

Samen met ICGI doet DVDW Advocaten wetenschappelijk onderzoek naar verschillende aspecten van het ondernemingsrecht. Op dit moment vindt onderzoek plaats naar de positie van beknelde (minderheids-)aandeelhouders, de vraag of en zo ja onder welke voorwaarden duurovereenkomsten beëindigd kunnen worden en ten slotte naar de relatie tussen bestuur, aandeelhouders en commissarissen bij het bepalen van de strategie van een onderneming, meer in het bijzonder in tijden van financiële crisis.

Meer informatie over het ICGI vindt u via deze link.

ICGI

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht zijn niet (meer) mogelijk.

Actueel

Ons laatste nieuws

Print deze pagina