DVDW Advocaten

Jaarvergadering NVRII - Directors' Liability in the Twilight Zone

dinsdag 14 november 2017: nieuws

jaarvergadering NVRIIOp 9 november 2017 organiseerde Marjon Lok (als secretaris/bestuurslid) de jaarvergadering voor de Nederlandse Vereniging Voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht (NVRII). De vergadering/het congres vond plaats in Amsterdam. Het onderwerp was "Directors' Liability in the Twilight Zone".
 
Onderwerpen zoals selectieve betaling, verplichte faillissementsaanvraag, zekerheid voor nieuwe financiering en implementatie van art. 18 Richtlijn, kwamen aan bod en wel aan de hand van de Nederlandse, Belgische, Duitse en Engelse jurisdictie.

Sprekers waren: Loes Lennarts, Rolf Leithaus, Peter Declercq en Stan Brijs.

Duidelijke tegenstellingen en een levendig debat (waarbij Duitsland als "de hel voor bestuurders" werd uitgeroepen) maakte de jaarvergadering tot een geslaagde middag. Dit alles onder de leiding van Mieke Olaerts, die met humor en scherpe vragen een uitstekende dagvoorzitter was.

De aanwezigheid van Christiaan Groenewoud, Evert Jan Heijnen en Albert Jan Nederhoed zorgde ervoor dat DVDW Advocaten ook hier goed vertegenwoordigd was.

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht zijn niet (meer) mogelijk.

Evenementen

Actueel

Ons laatste nieuws

Print deze pagina