DVDW Advocaten

Huurders Markthal grotendeels in gelijk gesteld

woensdag 7 februari 2018: Vastgoedrecht,nieuws

Op vrijdag 2 februari 2018 heeft de kantonrechter uitspraak gedaan in de procedure van een groot aantal huurders van de Markthal tegen Klépierre. Huurders worden bijgestaan door René Sekeris en zijn team. De rechter heeft de huurders grotendeels in het gelijk gesteld. De huurders waren het niet eens met de grote stijging van de servicekosten. De rechter heeft vastgesteld dat de servicekosten onzorgvuldig zijn begroot en dat Klépierre had kunnen weten dat het voorschot niet toereikend zou zijn. Klépierre had de huurders daarom moeten waarschuwen dat de servicekosten veel hoger zouden kunnen uitvallen dan het opgenomen voorschot in het huurcontract. De kantonrechter stelt vast dat Klépierre maximaal 150 % van het voorschot aan de ondernemers mag doorberekenen over de periode van de opening van de Markthal tot en met 2017.
 
Huurders hebben ook een vordering ingesteld waarin zij stellen dat Klépierre de branchering niet heeft gehandhaafd. In deze procedure is komen vast te staan dat aan huurders een branchepatroon is voorgespiegeld. De rechter stelt echter vast dat Klépierre geen garanties heeft verstrekt, zij had slechts een inspanningsverplichting en zij heeft zich volgens de rechter voldoende ingespannen om het branchepatroon te realiseren.

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht zijn niet (meer) mogelijk.

Actueel

Ons laatste nieuws

Print deze pagina