DVDW Advocaten

Ondernemingsrecht in de praktijk

5 interactieve sessies over de juridische kansen & uitdagingen bij het ondernemen

Wat zijn de juridische dilemma's van ondernemers, investeerders, toezichthouders en bestuurders? Waar moet u op letten als u in gesprek gaat over een overname, joint venture of fusie? Wat moet u als bestuurder of commissaris juist wel doen en wat mag echt niet?

Een antwoord op deze en vele andere ondernemersvragen vergt kennis van het ondernemingsrecht; onmisbaar voor iedere ondernemer. In tijden van economische voorspoed heeft u vragen over overnames en zorgvuldig bestuur en toezicht. Als het tij keert, kan een herstructurering noodzakelijk zijn. In vijf bijeenkomsten met als thema 'Dilemma's van het ondernemerschap' vertellen we u alles over de belangrijkste juridische dilemma's rond ondernemen.

Interactieve sessies

Op een interactieve manier nemen wij u mee in de juridische dilemma's van het ondernemerschap. Aan de hand van stellingen bespreken we actuele onderwerpen, juridische uitdagingen en potentiële risico's die iedere ondernemer of adviseur tegenkomt. Als deelnemer heeft u invloed op de bijeenkomst door ons vooraf uw belangrijkste dilemma's voor te leggen.

Sprekers

Onze sprekers combineren gedegen wetenschappelijke kennis met veel praktijkervaring. Zij zorgen voor interactieve bijeenkomsten waar vragen en ervaringen uit de praktijk volop aan bod komen. Deze specialisten uit wetenschap, bankwezen en de rechterlijke macht, zoals de voormalig voorzitter van de Ondernemingskamer, slaan een brug tussen hun kennis en uw praktijk.

Deelnemers

In de bijeenkomsten brengen we een levendige uitwisseling van ervaringen tot stand tussen professionals die zich dagelijks bezighouden met de dilemma's van het ondernemerschap: ondernemers, bedrijfsjuristen, accountants, fiscalisten, corporate finance adviseurs, betrokkenen bij private equity en venture capital, trust officers, bestuurders en commissarissen.

Programma Dilemma's van het ondernemerschap:

Dag 1 - 15 februari 2018

Aandeelhouders en geschillenbeslechting

Dag 2 - 19 april 2018

Herstructureringen

Dag 3 - 16 mei 2018

Besturen en toezicht houden vanuit juridisch perspectief

Dag 4 - 31 mei 2018

Ondernemen in concernverband

Dag 5 - 21 juni 2018

Overnames

 

U kunt zich voor de gehele serie inschrijven of voor afzonderlijke sessies daarvan.

Alle sessies starten om 15.30 uur en worden om circa 18.00 uur afgesloten met een borrel. Vanaf 15.00 uur bent u al welkom voor ontvangst en registratie.

Lees meer over het programma en hoe u zich kunt inschrijven

Meer informatie over de sprekers

Uitnodiging

Dilemma's van het ondernemerschap

Print deze pagina