DVDW Advocaten

Tuchtrecht Advocaten en Notarissen

Advocaten en notarissen zijn, net als vele andere professionals, onderworpen aan het tuchtrecht. Afgezien van de vraag of een tuchtklacht gegrond is, zal een dergelijke procedure in de regel een grote impact hebben op uw werkzaamheden en mogelijk ook op persoonlijk vlak. Het kan in dit kader van belang zijn een in tuchtrecht gespecialiseerde advocaat in te schakelen om uw belangen te behartigen tegenover de deken, tuchtrechter of de geschillencommissie.

DVDW Advocaten biedt deze dienst aan advocaten en notarissen aan. Bovendien adviseert ons team de klachtenfunctionarissen op diverse advocaten- en notarissenkantoren en worden cursussen gegeven op gedragsrechtelijk vlak.

Martine Boender-Radder en Emma Lievense adviseren met regelmaat advocaten en notarissen op het gebied van tuchtrecht c.q. gedragsrecht en bieden waar nodig bijstand als advocaat tegenover de tuchtrechter.

Van april 2004 tot en met 31 december 2015 is Martine naast haar werkzaamheden als advocaat werkzaam geweest als (hoofd)griffier van de Raad van Discipline in het resort Den Haag. Met ingang van 1 januari 2016 heeft zij deze werkzaamheden neergelegd. Martine is sinds maart 2017 lid van de Nederlandse Vereniging van Tuchtrechtadvocaten, Disciplina.

Emma heeft als advocaat meerdere vakgenoten bijgestaan tegenover de tuchtrechter.

Contactpersonen Tuchtrecht

Martine.jpg

Martine Boender, sectiecoördinator

 

Emma Lievense

Emma Lievense

 

Nieuwsbrieven en Evenementen

Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws, de juridische ontwikkelingen en actualiteiten en de diverse evenementen van DVDW Advocaten.

 

Meer informatie en aanmelden

Onze Expertise

Tuchtrecht

Print deze pagina