DVDW Advocaten

Corine van Bodegom

Advocaat, Partner - Familie- en Erfrecht

Corine van Bodegom is als partner werkzaam in Den Haag. Zij maakt onderdeel uit van de sectie Familie- en Erfrecht.

Tot 1 oktober 2017 beheerde zij, naast haar werkzaamheden als advocaat, de portefeuille Familierecht en was zij waarnemend Deken van de Raad van de Orde Den Haag.

 

Specialisatie

Corine houdt zich hoofdzakelijk bezig met (scheidings-)bemiddeling, collaborative divorce, huwelijksvermogensrecht, afstamming, alimentatie en het geven van second opinions.

Zij is één van de eerste advocaten die zich bezighouden met collaborative divorce (de overlegscheiding). De overlegscheiding is een nieuwe methode van scheiden, waarbij beide partijen worden bijgestaan door een eigen advocaat en een gezamenlijke coach, maar waarbij procederen op voorhand is uitgesloten. De belangen van partijen worden bij deze methode op een zorgvuldige en efficiënte wijze gewaarborgd.

Corine is gecertificeerd mediator en geregistreerd bij het Nederlands Mediation Instituut.

 

Ervaring en opleiding

Corine studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In 1984 heeft zij zich gevestigd als advocaat met een algemene praktijk in Den Haag, de stad waar zij vandaan komt en nog steeds woonachtig is. Na verloop van tijd groeide de interesse voor het familierecht, waarin zij zich is gaan specialiseren.

 

Lidmaatschappen

Corine is lid van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS), de Vereniging Collaborative Divorce Holland (VCDH) en de International Academy of Collaborative Professionals (IACP). Patiënten (VAPP).

 

Publicaties

Het toepassingsgebied van het Rapport Alimentatienormen, deel I (kosten van Kinderen) en deel II (behoefte en draagkracht, Echtscheidingsbulletin (EB)

Onze Mensen

Kwaliteit in ons werk uit zich in de kunde van onze mensen

Print deze pagina