DVDW Advocaten

Daniël Kulk

Advocaat - Insolventie en Herstructurering, Commerciële Contracten & Conflicten

Daniël Kulk is werkzaam in Rotterdam en maakt deel uit van de secties Insolventie en Herstructurering en Commerciële Contracten & Conflicten.

 

Specialisatie

Daniël is gespecialiseerd in het goederen- en insolventierecht. Zo adviseert hij geregeld ondernemingen en hun bestuurders ten aanzien van herstructureringen en financiering en zekerheden. Ook adviseert en procedeert hij met enige regelmaat op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en de (faillissements)pauliana. Voorts heeft hij grondige kennis van het contractenrecht. Zo adviseert en procedeert hij over leerstukken als nakoming, wanprestatie, dwaling, misbruik van omstandigheden en (buiten)contractuele aansprakelijkheid.

 

Voorbeelden van zaken

  • Het succesvol voeren van verweer tegen verzet tegen faillissement;
  • Het succesvol bijstaan van bestuurders in procedures omtrent bestuurdersaansprakelijkheid;
  • Het succesvol bijstaan van curatoren in procedures omtrent bestuurdersaansprakelijkheid en de (faillissements)pauliana;
  • Het succesvol bijstaan van een (multinationale) scheepsbouwer in procedures omtrent (af)bouw van binnenvaartschepen en zeeschepen;
  • Het succesvol voeren van kort geding procedures, zowel voor eisers als gedaagden; en
  • Het succesvol afdwingen van nakoming van overeenkomsten door het laten leggen van beslag (en waar nodig) overige rechtsmaatregelen.

 

Ervaring en opleiding

Daniël heeft in 2010 de bachelor rechtsgeleerdheid (cum laude) afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heeft hij in 2014 de master Privaatrechtelijke Rechtspraktijk afgerond aan de Universiteit van Amsterdam alsmede de master Recht en Onderneming aan de Universiteit van Utrecht. Tevens heeft Daniël in 2012 met goed gevolg een bachelor Geschiedenis afgerond aan de Universiteit van Amsterdam.

Tijdens zijn studie heeft Daniël meerdere stages gelopen bij middelgrote en grote advocatenkantoren. Voorts heeft hij stage gelopen bij de Rechtbank Amsterdam, alwaar hij naast zijn stage ook als griffier heeft opgetreden.

 

Lidmaatschappen

Daniël is lid van de Vereniging Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA).

Onze Mensen

Kwaliteit in ons werk uit zich in de kunde van onze mensen

Print deze pagina