DVDW Advocaten

Emma Lievense

Advocaat - Familie- en Erfrecht, Tuchtrecht

Emma Lievense is werkzaam in zowel Den Haag als Rotterdam en maakt deel uit van de secties Familie- en Erfrecht en Tuchtrecht.

 

Specialisatie

Emma houdt zich voornamelijk bezig met grote echtscheidingsdossiers, erfrechtzaken en de (juridische) gevolgen van de verbreking samenleving. Daarnaast staat Emma vakgenoten bij tegenover de tuchtrechter.

 

Ervaring en opleiding

Emma heeft in augustus 2012 haar master Nederlands Privaatrecht aan de Universiteit Maastricht afgerond. Haar masterscriptie schreef zij over de introductie van de overlegscheiding in Nederland. Gedurende haar studie heeft zij diverse bestuursfuncties vervuld en was zij werkzaam als student-assistent van Prof. mr. Hartlief. Ook heeft Emma gedurende 3 maanden bedrijfseconomisch onderzoek verricht in India voor Nederlandse bedrijven.

Emma is sinds januari 2013 werkzaam bij DVDW Advocaten en is daarnaast actief bij de Jonge Balie. Zij zit in het bestuur van de MatchMaand. De MatchMaand organiseert ieder jaar in mei diverse netwerkevenementen voor Young Professionals in Den Haag.

In november 2017 heeft zij met goed gevolg de Juridische Opleiding Familierecht afgerond.

 

Lidmaatschappen

Emma is aspirant-lid van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

 

Publicaties

Naar aanleiding van de herijking van de gedragsregels schreef Emma in augustus 2018 samen met een kantoorgenoot een artikel over het tuchtrecht in de familierechtpraktijk, met daarin ook enkele 'tips & tricks' voor de professional.

Zie voor het volledige artikel 'Klacht ongegrond' het Tijdschrift voor Relatierecht en Praktijk, nummer 5, augustus 2018, p. 43 - 46.

Contactgegevens

Emma Lievense

Advocaat - Familie- en Erfrecht, Tuchtrecht

+31 70 354 70 54

+31 70 350 10 24

lievense@dvdw.nl

Den Haag

Download CV

Download als vCard

Onze Mensen

Kwaliteit in ons werk uit zich in de kunde van onze mensen

Print deze pagina