DVDW Advocaten

Marlies Siegers

Advocaat, Partner - Corporate Dispute Resolution

Marlies Siegers is werkzaam in Rotterdam en maakt deel uit van de sectie Corporate Dispute Resolution.

Marlies is een toegewijde advocaat met een Rotterdamse no-nonsense mentaliteit. Zij vindt het belangrijk om goed bereikbaar te zijn en houdt van een heldere aanpak. Marlies heeft een passie voor complexe juridische kwesties en treedt graag op voor ondernemers met ambitie.

 

Specialisatie

Marlies heeft een ondernemingsrechtelijke procespraktijk met een focus op (bestuurders- en beroeps)aansprakelijkheid, internationaal privaatrecht, commerciële geschillen en complexe procedures. Marlies procedeert veel en graag, zowel bij de gewone civiele rechter als bij de Ondernemingskamer en in arbitrage.

Om in een procedure succesvol stelling te kunnen nemen, is een goed onderbouwde feitelijke basis van het grootste en vaak zelfs van doorslaggevend belang, en daarmee behaalt Marlies voor haar cliënten strategisch voordeel. De processtrategie van Marlies kenmerkt zich door juridische scherpte, een grondige kennis van het procesrecht en verrassende creativiteit. Marlies houdt daarbij haar trefzekere focus op het einddoel van haar cliënten. Daarom is volgens haar soms een reële schikking beter dan een het starten of continueren van een procedure.

 

Voorbeelden van zaken

  • Executiegeschil van een onderneming tegen haar financier met hypothecaire zekerheden
  • Enquêteprocedure in verband met een aandeelhoudersgeschil en het door de bestuurder gevoerde beleid
  • Aansprakelijkheidsgeschil van een onderneming en ondernemer tegen de accountant en fiscaal adviseurs
  • Aandeelhoudersgeschil over de waardering van aandelen en de daarover gemaakte afspraken
  • Schadevergoedingsgeschil over door de wederpartij geschonden processuele waarheidsplicht
  • Geschil over de verbreking van een contractuele samenwerking, arbitrale clausules en de uitleg van gesloten overeenkomsten
  • Aandeelhoudersgeschil en geschil over de uitleg van een earn out vergoedingsbepaling na een aandelenverkoop, de hoogte van de earn out en manipulatie van jaarrekeningen
  • Eigendomsgeschil als gevolg van oplichting
  • Geschil over de aansprakelijkheid van de bestuurder en managers in verband met door forensisch onderzoek aan het licht gekomen fraude

 

Ervaring en opleiding

Marlies is sinds 2019 partner bij DVDW Advocaten. Daarvoor heeft zij als advocaat en een van de founding partners het ondernemingsrechtelijke boutique kantoor Quint Legal opgericht, waaraan zij zich vier jaar (van 2015 - 2018) heeft verbonden. Van 2001-2014 was Marlies (senior) advocaat bij Loyens&Loeff binnen de praktijkgroepen Litigation en Corporate Litigation. In de periode 1996- 2001 was Marlies als advocaat werkzaam bij Sandberg CS Advocaten.

Marlies heeft gestudeerd in Utrecht (Civielrechtelijke en Strafrechtelijke Rechtspraktijk) en heeft haar haar studie met het predicaat 'met genoegen' afgerond. Daarna heeft Marlies haar kennis verdiept en uitgebreid met vele vaktechnische opleidingen, waaronder de Specialisatie Opleiding Civiele Cassatie (Juridisch Post Academisch Onderwijs Universiteit Leiden, 2013).

 

Professionele lidmaatschappen

Marlies is lid van de Vereniging Corporate Litigation, de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht en het Rotterdams Juridisch Genootschap.

Contactgegevens

Marlies Siegers

Advocaat, Partner - Corporate Dispute Resolution

010 440 05 00

010 225 07 09

siegers@dvdw.nl

Rotterdam

Download CV

Download als vCard

Onze Mensen

Kwaliteit in ons werk uit zich in de kunde van onze mensen

Print deze pagina