DVDW Advocaten

René van de Klift

Advocaat - Insolventie en Herstructurering, Corporate Dispute Resolution en Corporate Advisory en Governance

René van de Klift is werkzaam in Rotterdam en maakt deel uit van de secties Insolventie en Herstructurering, Corporate Dispute Resolution en Corporate Advisory en Governance.

  

Specialisatie

René heeft ruime ervaring in het voeren van procedures in vennootschappelijke geschillen over bestuurders- en commissarissenaansprakelijkheid, impasses in het bestuur en de aandeelhoudersvergadering en overname afspraken.

René kent beide kanten van de medaille. De ene keer staat hij aan de zijde van bestuurders, commissarissen en aandeelhouders. De andere keer staat hij tegenover hen. In complexe juridische procedures maakt hij hen wegwijs.
René treedt daarnaast ook regelmatig op voor of tegen curatoren, advocaten en accountants in beroepsaansprakelijkheidsprocedures en tuchtrechtprocedures.

 

Voorbeelden van zaken

  • Vertegenwoordiging van de voormalige bestuurders en commissarissen in een geschil met de curatoren van Econcern.
  • Advisering van het bestuur over de herstructurering van de Bouw State vastgoedfondsen.
  • Vertegenwoordiging van de interim-bestuurder van Unifleet Holding (een onderneming die een herstructurering onderging) voor de Ondernemingskamer.
  • Het faillissement van Global PVQ Netherlands (de Nederlandse financieringsmaatschappij van Global PVQ SE).
  • Advisering van het bestuur van een energieonderneming over de herstructurering van haar schulden.
  • Vertegenwoordiging van de voormalige financieel directeur van een woningcorporatie die persoonlijk aansprakelijk is gesteld wegens onbehoorlijke taakvervulling.
  • Vertegenwoordiging van een voormalige bestuurder van een jeugdzorginstantie in een procedure over zijn persoonlijke aansprakelijkheid wegens onbehoorlijk bestuur.
  • Vertegenwoordiging van de DA Coöperatie van franchisenemers voor de Ondernemingskamer.
  • Vertegenwoordiging van RTC N.V. voor de Ondernemingskamer.

 

Ervaring en opleiding

René is sinds 2004 werkzaam als advocaat. In 2018 is hij in dienst getreden bij DVDW. Daarvoor heeft hij gewerkt voor NautaDutilh en Ploum Lodder Princen.

Hij heeft de postdoctorale opleidingen Financiering & Zekerheden (Grotius Academie, 2009) en de opleiding Financiële Economie voor curatoren (Erasmus Universiteit Rotterdam, 2015) met succes afgerond.

 

Lidmaatschappen

René is lid van de Vereniging Corporate Litigation en de Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht (NVRII).

Onze Mensen

Kwaliteit in ons werk uit zich in de kunde van onze mensen

Print deze pagina