DVDW Advocaten

Rien Visscher

Senior Advocaat-Medewerker - Corporate Advisory en Governance, Commerciële Contracten & Conflicten, Fusies en Overnames

Rien Visscher maakt deel uit van de secties Corporate Advisory en GovernanceCommerciële Contracten en Conflicten en Fusies en Overnames. Hij is een ervaren juridische specialist die gewend is om het hoogste niveau te werken. Rien wordt regelmatig gevraagd om advies door andere advocaten(kantoren) en hij geldt als een vaste sparringspartner voor ondernemers en bedrijfsjuristen.

Naast een uitgebreide adviespraktijk is Rien regelmatig in de rechtszaal te vinden, waar hij procedeert op het scherpst van de snede.

Zijn werkwijze wordt gekenmerkt door korte en bondige adviezen en heldere en duidelijk opgebouwde processtukken. Voorts geldt bij hem een 24/7 bereikbaarheid voor zijn cliënten.

 

Specialisatie

Rien voert een brede civielrechtelijke en ondernemingsrechtelijke praktijk waarbinnen hij zich onder meer bezighoudt met het adviseren en begeleiden van middelgrote en grote ondernemingen. Daarbij heeft hij oog voor de commerciële belangen van zijn cliënten. Rien is ondernemend en begrijpt ondernemers. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden.

 

Voorbeelden van zaken

  • verkoop van meerderheidsbelang in het familiebedrijf Jan Snel Group
  • koop van Notarishuis Arnhem
  • het voeren van procedures en het adviseren over de opzegging van langdurige samenwerkingsverbanden
  • het juridisch begeleiden van een assurantiekantoor bij een aandelenruil, bij de certificering van aandelen en bij het vastleggen van afspraken tussen de diverse betrokken partijen
  • het juridisch begeleiden van één van de grootste (online) veilinghuizen van Nederland en het vastleggen van de contractuele afspraken tussen de betrokken partijen
  • het juridisch adviseren van een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf over (de beëindiging van) distributieovereenkomsten
  • het juridisch adviseren over en opstellen van distributieovereenkomsten en agentuurovereenkomsten voor een wereldwijd opererende onderneming voor meubels en woonaccessoires
  • het voeren van diverse bestuurdersaansprakelijkheidsprocedures voor verschillende pensioenfondsen
  • het vastleggen van de contractuele afspraken tussen een softwareleverancier en een bank in het kader van internetbankieren

 

Ervaring en opleiding

Rien is in 2005 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vervolgens is hij tot 2010 werkzaam geweest als advocaat bij het advocaten- en notarissenkantoor Stibbe te Amsterdam. Daar heeft hij ruime ervaring opgedaan binnen het ondernemings- en het contractenrecht. Sinds 2010 is Rien verbonden aan DVDW Advocaten.

In december 2013 heeft Rien de Grotius specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren Cum Laude afgerond. In juni 2017 heeft Rien de Grotius specialisatieopleiding Fusies en Overnames Cum Laude afgerond.

Rien heeft meerdere wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan over het beëindigen van (duur)overeenkomsten en over bestuurdersaansprakelijkheid, waarnaar ook in de rechtsliteratuur wordt verwezen.

Onze Mensen

Kwaliteit in ons werk uit zich in de kunde van onze mensen

Print deze pagina