DVDW Advocaten

Lars in 't Veld wint DVDW Scriptieprijs 2015

De DVDW Scriptieprijs, een initiatief van DVDW Advocaten, is op woensdag 9 maart 2016 uitgereikt aan Lars in 't Veld (Erasmus Universiteit). Hij kreeg de prijs voor zijn scriptie getiteld "Primus inter pares: de aansprakelijkheid van de balanscommissaris". De jury roemt de winnaar van de 2e editie van de DVDW Scriptieprijs om zijn voorbeeldige scriptie: "De keuze van het onderwerp is voor een jurist gewaagd en spannend, de thematiek boeiend en actueel, terwijl er tegelijkertijd sprake is van een historische inbedding van het verschijnsel 'balanscommissaris'. Tenslotte is het rechtsvergelijkend onderzoek nuttig en bruikbaar als reflector en fundgrübe voor maatregelen".

Scriptieprijswinnaar Lars in t Veld

Eervolle vermeldingen waren er voor Justina Lipskyte (Erasmus Universiteit) voor haar scriptie "Sustainability reporting under the Directive 2014/95: evaluation of the Directive's capacity in ensuring effective disclosure of material and comparable sustainability information in the interest of stakeholders" en voor Merel Rooijakkers (Universiteit van Amsterdam) voor haar scriptie "Het (dwang) akkoord: Schuldeisers vs Aandeelhouders. Waar is de absolute priority rule in WCOII?".

Deelname stond open voor studenten studerend aan een Nederlandse universiteit, die een masterscriptie hebben geschreven over een ondernemingsrechtelijk onderwerp. De scripties werden beoordeeld op hun wetenschappelijke kwaliteiten, eigen theorievorming of eigen opinievorming en relevantie.

Jury DVDW Scriptieprijs 2015

De jury bestond uit prof. mr. C.A. Schwarz, Hoogleraar Handels- en Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Maastricht, prof. mr. M.J. Kroeze, Hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law, Theo Hanssen, partner bij DVDW Advocaten, en Bastiaan Kemp, advocaat bij DVDW Advocaten.

Scriptieprijs logo 2015

Vragen

Voor vragen over de DVDW Scriptieprijs kun je terecht bij Marleen de Vos via scriptieprijs@dvdw.nl.

DVDW Scriptieprijs

voor de beste scriptie op het gebied van het ondernemingsrecht

Print deze pagina