DVDW Advocaten

Daniel van Essen wint DVDW Scriptieprijs (studiejaar 2015-2016)

De DVDW Scriptieprijs, een initiatief van DVDW Advocaten, is op donderdag 23 maart 2017 uitgereikt aan Daniel van Essen (Radboud Universiteit Nijmegen). Hij kreeg de prijs voor zijn scriptie getiteld "Naar arbitrabiliteit van vennootschappelijke besluiten".

Deelname stond open voor studenten studerend aan een Nederlandse universiteit, die een masterscriptie hebben geschreven over een ondernemingsrechtelijk onderwerp in het studiejaar 2015-2016. De scripties werden beoordeeld op hun wetenschappelijke kwaliteiten, eigen theorievorming of eigen opinievorming en relevantie.

Juryrapport

De jury roemt de winnaar van de 3de editie van de DVDW Scriptieprijs om zijn scriptie: "Een lastig onderwerp dat op een inspirerende en tot nadenken aanzettende wijze is beschreven. Dit met een grondige analyse van de relevante rechtspraak en met een goed onderbouwde eigen opinie en oog voor de praktijk."

Scriptieprijs winnaar 2016

Eervolle vermeldingen 

Eervolle vermeldingen waren er deze editie voor Ramses de Leeuw (Erasmus Universiteit) voor zijn scriptie "Rechtsgeldigheid en doorwerking van een aandeelhoudersovereenkomst in de persoonsgebonden BV" en voor Janneke Reijnders (Erasmus Universiteit) voor haar scriptie "De wettelijke verankering van het loyaliteitsstemrecht".

Jury DVDW Scriptieprijs (studiejaar 2015-2016)

De jury bestond uit prof. mr C.A. Schwarz, Hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Maastricht en aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam, prof. mr. B.F. Assink, Hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en tevens als of-counsel verbonden aan NautaDutilh en prof. mr. M. Olaerts, bijzonder hoogleraar Vergelijkend Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Maastricht en tevens als of-counsel verbonden aan DVDW Advocaten.


  

  

 

Scriptieprijs logo 2016

 

Vragen

Voor vragen over de DVDW scriptieprijs kun je terecht bij Marleen de Vos via scriptieprijs@dvdw.nl

DVDW Scriptieprijs

Voor de beste scriptie op het gebied van het ondernemingsrecht

Print deze pagina