DVDW Advocaten

winnaar 2018 

Sander Hendrix winnaar DVDW Scriptieprijs (studiejaar 2017-2018)

 

De DVDW Scriptieprijs, een initiatief van DVDW Advocaten, is op donderdag 6 juni uitgereikt aan Sander Hendrix  (Radboud Universiteit Nijmegen). Hij ontving de prijs voor zijn scriptie getiteld "Assessing the Achievability of Harmonisation of Transaction Avoidance in Insolvency at a European Union Level: A Comparative and Historical Analysis".

Deelname stond open voor studenten studerend aan een Nederlandse universiteit, die een masterscriptie hebben geschreven over een ondernemingsrechtelijk onderwerp in het studiejaar 2017-2018. De scripties werden beoordeeld op hun wetenschappelijke kwaliteiten, eigen theorievorming of eigen opinievorming en relevantie. De jury roemt de winnaar van de 5e editie van de DVDW Scriptieprijs om zijn scriptie: "Een historische analyse in combinatie met een gedegen rechtsvergelijking en toekomstvisie".

Juryrapport

Het oordeel van de jury over de scriptie van Sander Hendrix luidt samengevat: "De scriptie is met een vlotte pen geschreven en wordt gekenmerkt door een uitgebreid bronnen onderzoek. De jury was in het bijzonder gecharmeerd van de uiterst degelijke wijze waarop het onderwerp wordt aangepakt vanuit zowel rechtsvergelijkend als rechtshistorisch perspectief. De auteur schroomt daarbij niet om zelf voorstellen te doen voor harmonisering".

De scriptie is in boekvorm uitgegeven: https://www.celsusboeken.nl/product/transaction-avoidance-in-insolvency-law/

Jury DVDW Scriptieprijs (studiejaar 2017-2018)

De jury bestond uit prof. mr C.A. Schwarz, hoogleraar Handels- en Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Maastricht en hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law, en tevens partner bij Baker Tilly Berk, prof. mr. B.F. Assink, hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law en partner bij NautaDutilh, en prof. mr. M. Olaerts, hoogleraar Vergelijkend Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Maastricht en of-counsel bij DVDW Advocaten.Vanuit DVDW Advocaten heeft daarnaast managing partner, mr Th.P.J. Hanssen, zich samen met de jury gebogen over de kwaliteit van de ingezonden scripties.

 

 

 

 

 

https://www.celsusboeken.nl/product/transaction-avoidance-in-insolvency-law/

Logo scriptieprijs 2018 

Vragen

Voor vragen over de scriptieprijs kun je terecht bij Marleen de Vos via scriptieprijs@dvdw.nl.

DVDW Scriptieprijs

voor de beste scriptie op het gebied van het ondernemingsrecht

Print deze pagina