DVDW Advocaten

Loopbaan advocaat-stagiaire

Als advocaat-stagiaire ga je meteen in de praktijk aan de slag onder leiding van onze ervaren advocaten. Je maakt deel uit van één van onze gespecialiseerde secties. En vanaf dag één loop je mee in de dossiers van andere advocaten en verricht daarin werkzaamheden. Zo ben je betrokken bij veel interessante zaken. Je spreekt cliënten in levende lijve en bent aanwezig bij zittingen. En je denkt mee over hoe een zaak het beste kan worden aangepakt. Niet alleen krijg je de gelegenheid om je verder te ontwikkelen, maar ook raak je snel vertrouwd met de cultuur, waarden en ambities van ons kantoor.

 

Begeleiding

Als advocaat-stagiaire krijg je een patroon die verantwoordelijk is voor jouw ontwikkeling. Deze bespreekt met jou jouw voortgang en stuurt zonodig bij. In het begin is deze begeleiding intensief, geleidelijk aan zul je steeds zelfstandiger werkzaam zijn.

 

(Beroeps) Opleiding

Gedurende je advocaat-stageperiode zul je de door de Nederlandse Orde van Advocaten verplicht gestelde Beroepsopleiding Advocatuur moeten volgen. Dat is gemiddeld één dag per week. Deze opleiding brengt jou de kennis en vaardigheden bij die jou moeten onderscheiden van beoefenaren van andere juridische beroepen.

Jouw inhoudelijke kennis wordt verder vergroot door deelname aan het Vak Technisch Overleg (VTO) binnen jouw sectie. Zo neem je kennis van actuele jurisprudentie en literatuur. Maar ook de lopende zaken worden besproken. Zo blijf je op de hoogte van wat er binnen kantoor gebeurt.

 

Sociale activiteiten

Het is niet alleen hard werken. Afgezien van de sociale activiteiten die wij als kantoor organiseren, vinden we het ook belangrijk dat je actief deelneemt aan de activiteiten van de Jonge Balie. Eigen initiatieven voor sociale activiteiten worden door ons gewaardeerd. Plezier hebben in en op je werk is immers ook voor ons erg belangrijk.

 

DVDW Academy

Wij gaan echter verder. In ons streven om de beste te willen zijn hebben wij de DVDW Academy opgericht. De DVDW Academy voorziet in een opleidingsprogramma voor al onze advocaten. Een programma dat tegemoet komt aan de behoeften en eisen die onze cliënten aan onze dienstverlening stellen. Dat jou in staat stelt je maximaal te ontwikkelen tot een uitmuntend advocaat.

Voor onze advocaat-stagiaires hebben wij een speciaal opleidingsprogramma ontwikkeld als aanvulling op de Beroepsopleiding Advocatuur. Dit is uniek voor kantoren van onze omvang. Zo laten wij zien dat wij echt willen investeren in jouw ontwikkeling. Ook omdat de zaken die we doen en onze cliënten dat simpelweg verlangen. Wij gaan verder dan wat de Beroepsopleiding Advocatuur te bieden heeft.

Lees meer over ons opleidingsprogramma voor advocaat-stagiaires via de DVDW Academy.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met onze personeelsadviseur of stuur een e-mail naar werkenbij@dvdw.nl.

 

Marleen_kader

Marleen de Vos

T: 010 4400 500

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Uitsluitend kandidaten die aan het functieprofiel voldoen zullen wij een reactie geven.

 

Werken bij

doorgroeien van advocaat-stagiaire tot topprofessional

Print deze pagina