DVDW Advocaten

Indira Stolze wint DVDW Scriptieprijs

donderdag 5 februari 2015: Nieuws

De DVDW Scriptieprijs, een initiatief van DVDW Advocaten in verband met haar 10-jarig bestaan, is op woensdag 4 februari jl. uitgereikt aan de Rotterdamse rechtenstudent Indira Stolze. Zij kreeg de prijs voor haar scriptie getiteld "Het executive committee: vlees noch vis? Een onderzoek naar de vennootschapsrechtelijke positie van het executive committee bij Nederlanse beursvennootschappen".

Deelname stond open voor studenten studerend aan een Nederlandse universiteit, die een scriptie hebben geschreven over een ondernemingsrechtelijk onderwerp. De scripties werden beoordeeld op hun wetenschappelijke kwaliteiten, eigen theorievorming of eigen opinievorming en relevantie. 

Juryrapport

De jury roemt de winnares voor haar moed en creativiteit om een hoogst actueel onderwerp, waarvoor nog weinig bronnen voorhanden zijn, op een diepgaande, toegankelijke en heldere wijze te verwoorden.

Het juryrapport luidt kort samengevat :"De winnende scriptie behandelt diepgaand het executive committee. Deze committees zijn de laatste jaren in zwang geraakt bij veel ondernemingen. De winnares is erin geslaagd om het verschijnsel van het executive committee diepgaand te bespreken. Dit is knap omdat hierover weinig literatuur voorhanden is. De scriptie bespreekt de juridische haken en ogen van het executive committee. Het is daarmee vernieuwend en van belang voor de verdere juridische gedachtevorming over dit onderwerp. Het zou mooi zijn als de scriptie beschikbaar komt voor de praktijk. De inzichten die in de scriptie worden ontwikkeld verdienen bredere verspreiding".

Winnares Indira Stolze was buitengewoon blij met dit succes en zeer vereerd met de waardering en lof hiervoor. Zij wint een bedrag van 1.500 euro en een student-stage bij DVDW Advocaten.

Eervolle vermeldingen

Eervolle vermeldingen waren er voor Tom Reker (Universiteit Leiden) voor zijn scriptie "Unqualified directors- An international comperative study on the desirability of civil law directors disqualification in the Netherlands" en voor Fabian Imach (Universiteit Maastricht) voor zijn scriptie "Independent Supervisory Directors in Family-Controlled Publicly Listed Corporations- Is there a need to revisit the EU independence standards?".

Jury

De jury bestond uit prof. mr. C.A. Schwarz, Hoogleraar Handels- en Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Maastricht, prof. mr. M.J. Kroeze, Hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law en Theo Hanssen, partner bij DVDW Advocaten.

Scriptieprijs_uitreiking2015 Fabian Imach, Indira Stolze en Tom Reker

Plaats een reactie

Actueel

Ons laatste nieuws

Print deze pagina