DVDW Advocaten

Het Traject

Het standaard AVG- traject ziet er bij DVDW Advocaten als volgt uit. Uiteraard is er sprake van maatwerk en kan één en ander worden afgestemd op uw situatie.

Stap 1: interview

Onze samenwerking begint met een gesprek over uw onderneming. We bespreken dan welke activiteiten en gegevensuitwisseling er plaatsvinden en welke activiteiten mogelijk geraakt worden door de AVG. Voorts bespreken we welke stappen u wellicht al heeft gezet of nog niet heeft gezet in het kader van privacy.

Stap 2: Inventarisatie van uw privacybeleid

Veelal (en desgewenst) volgt er dan een advies met aanbevelingen van DVDW Advocaten over welke verplichtingen er nu eigenlijk voor uw onderneming gelden aan de hand van het gesprek en aangeleverde informatie. In dat advies wordt besproken welke stappen u zou kunnen zetten en hoe wij u daarbij eventueel van dienst kunnen zijn. Dit stelt u in staat uw privacybeleid op te stellen.

Stap 3: Implementatie

We kijken samen met u naar de geconstateerde verplichtingen en de gewenste koers. Wij helpen u bij het opstellen van de nodige (verwerkers)overeenkomsten en privacyverklaringen. Wij adviseren u bovendien over de verdere te nemen stappen.

Stap 4: Compliance

Direct na invoering - en daarna op gezette intervallen - kunnen wij uw onderneming assisteren met een AVG-review. Hierbij beoordelen we of er naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen binnen de EU of in jurisprudentie nadere stappen wenselijk zijn. Hiermee zorgt u ervoor dat u een robuust AVG-privacybeleid heeft en houdt. Wij kunnen u desgewenst voorzien van updates en bijdragen aan trainingen.

Contactpersonen taskforce

Onze taskforce bestaat uit een team advocaten met verschillende specialismes, zodat uw privacybeleid vanuit de verschillende perspectieven kan worden bezien.

Meer informatie over de taskforce vindt u op de expertisepagina

........................................................................

 

Samenwerking ICT-bedrijven

DVDW Advocaten werkt samen met ICT-bedrijven (waaronder Thirdwave Privacy Compliance Solutions) voor advisering omtrent de AVG.

Lees verder

........................................................................

 

Nieuwsbrieven en Evenementen

Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws, de juridische ontwikkelingen en actualiteiten en onze diverse evenementen.

 

Meer informatie en aanmelden

 

 

Taskforce AVG

Het traject

Print deze pagina