DVDW Advocaten

Christiaan Groenewoud

Advocaat - Insolventie en Herstructurering

Christiaan Groenewoud is partner en werkzaam in Rotterdam. Hij maakt deel uit van de sectie Insolventie en Herstructurering.

Christiaan is zeer betrokken bij zijn cliënten en is praktisch ingesteld, met oog voor alle belangen van de onderneming. Zijn jarenlange ervaring in de hieronder genoemde rechtsgebieden heeft ervoor gezorgd dat Christiaan beschikt over een groot netwerk. Dat betekent dat Christiaan in staat is partijen te verbinden, oplossingen te vinden binnen en buiten het juridische speelveld en te fungeren als goede gesprekspartner van de directie van grote en middelgrote ondernemingen.

 

Specialisatie

Christiaan heeft grote ervaring op het gebied van het faillissementsrecht en wordt door de Rechtbank met regelmaat aangesteld als curator en als (stille) bewindvoerder. Christiaan is lid van de faillissementscommissie in Rotterdam en is samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de Rechtbank lid van een overlegorgaan tot het bestrijden van faillissementsfraude.

Christiaan staat regelmatig bestuurders, aandeelhouders en leveranciers van bedrijven bij die in financiële problemen verkeren. Hij adviseert bij het opzetten van (concern)financieringsconstructies en begeleidt start-ups. Ook rekent Christiaan banken en verzekeringsmaatschappijen tot zijn cliënten.

Christiaan is niet alleen betrokken bij cliënten die in financiële problemen verkeren. Hij is ook huisadvocaat (gesprekspartner) van een aantal grote en middelgrote ondernemingen met betrekking tot alle juridische zaken die voorbij komen. Als daarbij onderwerpen aan de orde zijn die niet tot zijn expertise behoren, betrekt hij daar die kantoorgenoten bij die daar wel in thuis zijn. Christiaan blijft echter steeds vanwege zijn kennis met de onderneming van de cliënt bij de zaak betrokken.

 

Voorbeelden van Zaken

  • curator van Schouten Ceralco B.V., een handelsonderneming op het gebied van plantaardige olie en graan, met eigen productiefaciliteiten voor de fabricage van veevoeder;
  • curator van Bandolera Investments B.V., een retailonderneming met groothandelsfunctie en circa 30 eigen winkels en 10 franchisewinkels op het gebied van damesmode;
  • stille bewindvoerder en daarna curator van MD Group B.V. (Marlies Dekkers), een onderneming op het gebied van dameslingerie, met productie in China, eigen winkels in Nederland en daarbuiten, een online verkoopkanaal, beheer van intellectuele eigendomsrechten;
  • curator van Automobielbedrijf Van Dijk & Dochters B.V., de Mercedes Benzdealer van de regio Rijnmond;
  • curator van Foto Klein B.V., een retailonderneming met circa 34 eigen winkels op het gebied van consumentenelektronica en fotocamera's;
  • advocaat van de afdeling Bijzonder Beheer van Rabobank en uit dien hoofde betrokken bij tal van onderwerpen, zoals het namens de bank begeleiden van reddingsoperaties, het opzeggen van kredietovereenkomsten, de uitwinning van zekerheden, etc.;
  • advocaat van bestuurders en commissarissen van een gefailleerde verzekeringsmaatschappij;
  • huisadvocaat van een grote logistieke dienstverlener op alle gebieden, zoals het opstellen van contracten, beheersen of begeleiden van conflicten, etc.

 

Ervaring en opleiding

Christiaan is in 1994 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 1996 advocaat. In 2016 is hij als partner toegetreden tot DVDW Advocaten. Daarvoor was hij advocaat (partner) bij de Bok Roijers Gasseling Advocaten te Rotterdam.

Christiaan heeft twee Grotius opleidingen gevolgd en met succes afgerond, te weten Grotius Insolventierecht en Grotius Vennootschapsrecht.

 

Lidmaatschappen

Christiaan is lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (Insolad).

 

Nevenfuncties

Christiaan is voorzitter van Stichting Bouwkwaliteit. Deze stichting beheert diverse kwaliteitskeurmerken, waaronder het keurmerk KOMO.

Contactgegevens

Christiaan Groenewoud

Advocaat - Insolventie en Herstructurering

+31 10 440 05 00

+31 10 225 07 09

groenewoud@dvdw.nl

Rotterdam

Download CV

Download als vCard

Onze Mensen

Kwaliteit in ons werk uit zich in de kunde van onze mensen

Print deze pagina