DVDW Advocaten

Leonard Boender

Advocaat, Partner - Insolventie en Herstructurering

Leonard Boender is partner en werkzaam te Rotterdam. Hij maakt deel uit van de sectie Insolventie en Herstructurering. Leonard maakt tevens deel uit van het Dagelijks Bestuur.  

Leonard is een zeer gedreven advocaat die waar mogelijk 24 uur per dag klaar staat voor zijn cliënten. Een echte professional die altijd bezig is met zijn cliënten, zijn vak en het doorontwikkelen van kantoor in een continue streven de best mogelijke juridische dienstverlening te bieden.

Daarnaast onderscheidt de dienstverlening van Leonard zich door zijn ondernemerschap. Hij vindt het belangrijk de huisadvocaat van de cliënt/ondernemer te zijn, waarbij hij meedenkt over een breed scala aan kwesties; niet alleen de juridische. Leonard werkt dan ook waar mogelijk het liefst met multidisciplinaire teams om zo snel en efficiënt mogelijk de best mogelijke resultaten te behalen.

 

Specialisatie

Leonard is gespecialiseerd in insolventierecht en bedrijven in moeilijkheden, alsmede in het ondernemingsrecht, meer in het bijzonder in ondernemingsrechtelijke geschillen. Hij wordt met grote regelmaat door verschillende rechtbanken benoemd als curator of bewindvoerder in omvangrijke en complexe insolventies. Hierin zet hij niet zelden de onderneming voor korte of langere perioden voort, met als doel de onderneming, dan wel delen daarvan tegen de hoogst mogelijke opbrengst te verkopen.

Daarnaast is Leonard vaak de advocaat van alle partijen die betrokken zijn bij insolventies en/of herstructureringen, waaronder aandeelhouders, bestuurders en crediteuren.

 

Voorbeelden van zaken

  • Faillissementen van Reedijk Wheels & Tyres BV (een groothandel in autobanden en -velgen) en College Style BV (een modeketen met 15 vestigingen)
  • Advisering en begeleiding van een medische dienstverlener met circa 700 werknemers in financiële problemen
  • Verkoop van een producent van flexibele plastics
  • Huisadvocaat van de grootste ARBO-dienstverlener van Nederland
  • Bijstand van een schuldeiser in het faillissement van The Phone House Netherlands B.V.
  • Advisering bij de overname uit het faillissement van een Christelijke GGZ instelling

 

Ervaring en opleiding

Leonard is sinds 2004 partner bij DVDW Advocaten. Daarvoor is hij als advocaat werkzaam geweest bij Sandberg CS Advocaten en Schaap & Partners Advocaten en Notarissen te Rotterdam.

Leonard heeft in 1997 zijn studie Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam met succes afgerond. Gedurende de jaren hierna heeft hij zijn kennis verdiept via de specialisatie-opleiding Insolventierecht (Grotius Academie, 2003) en de opleiding Financiële Economie voor curatoren (Erasmus Universiteit Rotterdam, 2009).

 

Lidmaatschappen

Leonard is lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (Insolad) en de Vereniging voor Europese Insolventiespecialisten (Insol Europe).

 

Contactgegevens

Leonard Boender

Advocaat, Partner - Insolventie en Herstructurering

+31 10 440 05 00

+31 10 225 07 09

boender@dvdw.nl

Rotterdam

Download CV

Download als vCard

Onze Mensen

Kwaliteit in ons werk uit zich in de kunde van onze mensen

Print deze pagina