DVDW Advocaten

Sylvain Caris

Advocaat - Insolventie en Herstructurering en Corporate Advisory en Governance

Sylvain Caris is als advocaat werkzaam in Rotterdam en maakt deel uit van de secties Insolventie en Herstructurering en Corporate Advisory en Governance.

 

Sylvain legt zich toe op het ondernemings- en insolventierecht. Hij is betrokken bij zijn cliënten en altijd bereikbaar voor overleg. Sylvain staat met regelmaat bestuurders en/of aandeelhouders van bedrijven bij die in financiële problemen verkeren en wordt veelvuldig ingeschakeld door curatoren in faillissementen.

 

Specialisatie

Sylvain houdt zich met name bezig met het insolventierecht en ondernemingsrecht in brede zin. In dat kader richt hij zich in het bijzonder op herstructureringen, bestuurdersaansprakelijkheid en financiering en zekerheden.

 

Voorbeelden van zaken:

  • het opstellen van financieringsdocumentatie ten behoeve van een factoringmaatschappij;
  • het voeren van bestuurdersaansprakelijkheidsprocedures voor curatoren;
  • het in en buiten rechte bijstaan van bestuurders en aandeelhouders in aansprakelijkheidsprocedures, meer specifiek ten aanzien van kwesties als (beweerdelijk) onbehoorlijk bestuur, onrechtmatige dividenduitkeringen en/of paulianeus handelen;
  • het begeleiden van herstructureringen van bedrijven in financiële problemen.

 

Ervaring en opleiding

Sylvain heeft in 2015 zijn studie Nederlands Recht afgerond. Tijdens zijn studie aan de Universiteit Maastricht heeft hij zich gespecialiseerd in het ondernemings- en insolventierecht. Voorts heeft Sylvain gedurende zes maanden gestudeerd aan de Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika). Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam en is hij werkzaam geweest als student-assistent bij het Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI). 

Vanaf april 2016 werkt Sylvain bij DVDW Advocaten.

 

Lidmaatschappen

Sylvain is lid van de Vereniging Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA) en de Vereeniging Handelsrecht.

Onze Mensen

Kwaliteit in ons werk uit zich in de kunde van onze mensen

Print deze pagina