DVDW Advocaten

Patricia Zuidwijk-van Gaalen is in 1991 begonnen als juridisch secretaresse.

 

Wat doe je zoal als juridisch secretaresse?

Als rechterhand van een advocaat neem je zo veel als mogelijk de administratieve zaken uit handen, zodat hij of zij zich kan concentreren op de juridisch inhoudelijke aspecten. Je doet alle algemene werkzaamheden van een secretaresse, zoals post behandelen, de telefoon aannemen, agenda beheren enzovoorts. Het juridische deel zit hem voornamelijk in het uitwerken van processtukken aan de hand van (digitale) dictaten van de advocaat en het uitwerken van dossiernotities.

 

Wat maakt jouw werk leuk?

Het is erg leuk om als team alles in het werk te stellen om de vele deadlines te halen. Ik werk voor Martine Boender-Radder. Zij is gespecialiseerd in Personen- en Familierecht. Ik heb dan ook veel persoonlijk contact met de cliënten, die willen vaak ook even gewoon hun verhaal kwijt. Daarnaast moet je zelf het initiatief durven nemen om alle administratieve zaken van de advocaat over te nemen en te organiseren. Dat zelfstandige in combinatie met het gezamenlijk halen van de deadlines zorgt ervoor dat het werk nooit standaard is.

 

Hoe is de sfeer op een advocatenkantoor?

De sfeer met de secretaresses onderling en met de advocaten is goed. Toen ik net hier begon was het nog een klein kantoor. Inmiddels zijn we behoorlijk gegroeid maar qua sfeer is alles nog steeds even informeel. Ook het werken in secties zorgt ervoor dat het intiem blijft. Je verdwijnt hier zeker niet in de massa.

 

Heb je veel contact met de andere juridische secretaresses?

Het meeste contact heb ik natuurlijk met de advocaat waarvoor ik werk. Daarnaast hebben we regelmatig secretaresseoverleg. Daar bespreken we hoe wij denken dat iets efficiënter kan, hoe we processen kunnen verbeteren of aanscherpen. En we delen onze ervaringen en proberen zo te komen tot een eenduidige werkwijze.

 

Wat wordt er gedaan aan informele activiteiten?

Eens per jaar hebben we een ondersteunersuitje. Dan gaan we met alle secretaresses en overig ondersteunend personeel van zowel kantoor Den Haag als kantoor Rotterdam iets leuks doen en daarna gezellig uit eten. Zo leer je elkaar ook in een andere omgeving kennen. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook het jaarlijkse kantooruitje met alle medewerkers, de DVDW-bbq, de nieuwjaarsborrel en het kerstdiner met aansluitend een feest. Kortom genoeg momenten om de collega's informeel te spreken.

 

Wat wil je nog meegeven aan mensen die erover denken om bij DVDW Advocaten te solliciteren?

Juridisch secretaresse is een leuke functie. Je maakt deel uit van de sectie en ondersteunt de advocaat in zijn of haar werk. De mensen hier zijn heel toegankelijk en als je wilt kan je veel verantwoordelijkheid naar je toe trekken.

Wil jij ook bij DVDW aan de slag?

Bekijk dan onze vacatures.

De week van...

Patricia Zuidwijk-van Gaalen - juridisch secretaresse

Print deze pagina